ورق های گالوانیزه به آن دسته از ورق های فولادی گفته می شود که یک پوشش گالوانیزه بر سطح آن ها قرار داده شده است.این پوشش گالوانیزه یا پوشش ایجاد شده از فلز روی باعث می شود که ورق فولادی مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگ زدگی و حتی خورده شدن به دست آورد.
به همین دلیل، از ورق های گالوانیزه به طور مستقیم یا غیر مستقیم در بخش هایی استفاده می شود که به چنین ویژگی هایی نیاز باشد. البته این ورق ها در انواع گوناگونی تولید می شوند که کاربردهایشان هم با هم متفاوت است.
شرکت پیشرو تجارت مهان عصر ارائه کننده انواع ورق های گالوانیزه به سراسر ایران است. شما می توانید برای اطلاع از قیمت ورق های گالوانیزه با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.
انواع ورق گالوانیزه براساس روش تولید
شاید بتوان مهم ترین دلیل ایجاد تفاوت در ورق های گالوانیزه را همین متفاوت بودن روش ساخت آن ها دانست. ورق هایی که با روش ها گوناگون ساخته می شوند، ویژگی های مختلفی هم به خود گرفته و در نهایت کاربردهای گوناگونی خواهند داشت.
این مورد حتی در شکل ظاهری ورق گالوانیزه هم تاثیر داشته و می تواند باعث به وجود آمدن این وجه تفاوت بشود. معمولا ورق های گالوانیزه با استفاده از چند روش ساخته می شوند که محصول نهایی در دسته گالوانیزه گرم یا گالوانیزه سر قرار خواهد گرفت. اکنون به روش های متفاوت ایجاد ورق گالوانیزه برای شما خواهیم پرداخت.
روش غوطه وری در استخر روی
همان گونه که از نام این روش هم پیدا است، ورق های فولادی را در استخرهایی که از فلز روی قرار می دهند. در این روش معمولا دمای فلز روی بالا بوده و به 400 تا 500 درجه سانتی گراد می رسد. به همین دلیل، ورق گالوانیزه تولید شده در این روش ورق گالوانیزه گرم هم نامیده می شود.
از آن جایی که فرآیند گالوانیزاسیون در این روش در دمای بالا انجام می گیرد، باعث ایجاد واکنش هایی بین ورق فولادی و فلز روی می شود. این موضوع موجب نفوذ روی در لایه های سطحی ورق فولادی و مقاومت بالاتر ان در برابر خوردگی و زنگ زدن می شود. البته در این روش کنترلی بر ضخامت روی قرار گرفته بر سطح ورق فولادی گالوانیزه وجود ندارد و ضخامت رو بر هر دو سطح ورق یکسان است.
روش الکترولیت
روش مهم دیگری که برای ساخت ورق گالوانیزه از آن استفاده می شود، روش الکلترولیت می باشد. در این روش هر یک از ورق فولادی و فلز روی در محلولی قرار داده شده و به عنوان کاتد و آند ایفای نقش می کنند. به این ترتیب، پوششی از فلز روی بر سطح ورق فولادی ایجاد می شود.
در این روش امکان کنترل ضخامت روی قرار گرفته بر سطح ورق فولادی هم وجود داشته و حتی می توان این ضخامت را برای دو طرف ورق متفاوت در نظر گرفت. ورق گالوانیزه تولید شده در فرآیند الکتروگالوانیزاسیون به دلیل این که در دمای محیط انجام می گیرد، گالوانیزه سرد نامیده می شود.
اسپری کردن محلول روی بر سطح ورق
روش دیگر که برای ایجاد ورق گالوانیزه مورد استفاده قرار می گیرد، اسپری کردن محلول روی یا محلول گالوانیزه بر سطح ورق فولادی می باشد. ورق گالوانیزه ایجاد شده در این روش هم به ورق گالوانیزه سرد معروف است زیرا محلول در دمای محیط ایجاد شده و بر سطح ورق اسپری می شود.
محلول مورد استفاده در این روش می تواند پایه آبی یا پایه اسیدی داشته باشد که این مورد به استانداردهای رعایت شده توسط شرکت سازنده بستگی خواهد داشت. در این روش هم امکان تعین ضخامت روی تا حد زیادی وجود دارد.
انواع ورق گالوانیزه براساس شکل ظاهری
مورد بعدی که باعث تفاوت در ورق های گالوانیزه می شود، شکل ظاهری شان می باشد. همه ورق های گالوانیزه معمولا شکل ظاهری براق و سطح صیقلی دارند. اما با توجه به روش تولیدشان، میزان براق بودن یا صاف بودن سطح آن ها متفاوت است.
معمولا ورق هایی که با استفاده از روش غوطه وری ایجاد می شوند، سطحی مات تر از ورق های گالوانیزه سرد داشته و از نظر صیقلی بودن هم در سطح پایین تری قرار دارند. دلیل آن هم تحمل درجه حرارت بالا در حین فرآیند تولید می باشد. از طرف دیگر، به دلایل گوناگون از جمله سرعت و نوع سرد کردن ورق های گالوانیزه پس از تولید نهایی، بر روی سطح آن ها شکل های ریزی تولید می شود که به آن ها گل گفته می شود.
در برخی مواقع این گل ها می توانند درشت باشند که به این نوع ورق ها، ورق گالوانیزه گل درشت گفته می شود. گاهی مواقع هم این گل ها ریزتر هستند و ورق نهایی با عنوان ورق گالوانیزه گل ریز شناخته خواهد شد. البته همان طور که اشاره کردیم، این گل ها به دلیل سرعت و نوع سرد کردن ورق ایجاد می شوند و معمولا نشان دهنده کیفیت ورق گالوانیزه نیستند.
کاربردهای ورق گالوانیزه
- ساخت سقفها و بدنهی سالنهای بزرگ یا سولههای صنعتی و غیر صنعتی
- ساخت انواع تجهیزات آشپزخانه، مانند یخچال یا ماشین لباسشویی
- ساخت انواع تابلوهای برق شهری یا صنعتی
- ساخت انواع پروفیل، لوله و محصولات فولادی گالوانیزه
- ساخت انواع مخازن ساکن یا متحرک، مانند مخازن تانکرها
مزایای ورق گالوانیزه
هر یک از ورقهای فولادی، کاربردی مخصوص به خود دارند و در قسمتی از صنعت، بهترین انتخاب هستند؛ بنا بر این، شما باید بهترین ورق فولادی را برای کار خود پیدا کنید. علاوه بر این مسائل، مهمترین مزایای ورق فولادی، شامل موارد زیر میشود.
- سختی بسیار زیاد
- فرآیند ساده ی تمیز کاری ورق
- هزینه کمتر در ساخت و نگهداری
ادامه مطلب