شرکت پیشرو مهان عصر

ورق روغنی

در صنعت، ورق‌های فولادی در دو حالت نورد سرد و نورد گرم تولید می‌شوند. ورق روغنی با تکنولوژی نورد سرد تولید و روانه بازار می‌شود. باتوجه به اینکه این ورق‌ها با روش نورد سرد در فشار بالا تولید می‌شود، مقاومت آنها نسبت به سایر انواع ورق‌های تولید شده کمی‌ بیشتر است و به همین دلیل نیز کاربرد بیشتری را در صنعت به خود اختصاص داده است.

ورق‌های روغنی دارای مقاومت بالا (به علت مقاوم سازی لایه سطحی در نورد سرد)، کیفیت ظاهری بالا نسبت به ورق سیاه و همچنین فرآیند تولید سریع‌تر و راحت‌تر، برای استفاده در صنایعی همچون اتومبیل سازی و لوازم خانگی در گریدهای مختلف بسیار مورد توجه هستند.

ورق‌های روغنی بر اساس نوع آلیاژی که از آن ساخته می‌شود و هم چنین اندازه و سایز آن‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. ورق‌ فولادی روغنی در اندازه و سایزهای متنوعی تولید می‌شود، اما استانداردهای موجود برای تولید آن، شامل ضخامت بین ۰٫۰۳ میلی متر تا ۳ میلی متر و عرض ۱۰۰ تا ۱۲۵ سانتی‌متر است.

وزن ورق‌های روغنی استاندارد تقریبا با وزن آهن معمولی برابر است. به همین دلیل نیز باتوجه به ارزان بودن قیمت ورق روغنی و ویژگی‌ها و کاربردهای بیشتر، در صنعت به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شرکت پیشرو تجارت مهان عصر ارائه کننده انواع ورق روغنی در سراسر ایران است. شما می توانید برای اطلاع از قیمت ورق روغنی با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.

کاربرد ورق روغنی در صنایع مختلف

از جمله کاربردهای فراوانی که این محصول در صنایع مختلف دارد می‌توان استفاده از ورق‌های روغنی در صنعت اتومبیل سازی را مثال زد. در این صنعت برای تولید فیلترهای اتومبیل از ورق روغنی با قابلیت فوق کشش استفاده می‌شود. همچنین در ساخت گل گیر های اتومبیل نیز از ورق روغنی نیمه کششی استفاده می‌شود.

برای تولید قطعات تحتانی اتومبیل‌ها نیز در اکثر مواقع از ورق روغنی با قابلیت ضد سایشی استفاده میشود در صنعت لوازم خانگی ورق روغنی در تولید اجاق گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای ساخت صفحات فلزی لعاب گیر در گازهای خانگی از ورق‌های لعاب پذیر استفاده می‌شود. علاوه بر این در ساختمان سازی نیز ورق روغنی برای ایجاد سازه هایی بسیار قدرتمند که نیاز به تحمل وزن بالایی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین به دلیل داشتن سطحی صاف و صیقلی از ورق روغنی برای نقاشی قطعات صنعتی مختلف نیز استفاده می‌شود. سطح یک‌دست این ورقه باعث می‌شود فرایند رنگ زدن قطعات با کیفیت و دقت بالاتری انجام شود.

از جمله دیگر کاربردهای ورق روغنی که می‌توان به آن ها اشاره کرد شامل استفاده در صنعت رادیاتورسازی، ساخت بشکه، مخزن فلزی، ساخت پنل های غیر انعطاف پذیر، ساخت انواع قفسه ها هستند.

انواع ورق روغنی

ورق‌های روغنی را بر اساس آلیاژ به کار رفته در آن‌ها (درصد کربن، منگنز، سیلیسیوم، فسفر، گوگرد، کروم و …)  و همینطور عملیات حرارتی صورت گرفته برای ساختشان به سه دسته زیر طبقه بندی می‌کنند. البته انواع دیگری از ورق های روغنی وجود دارد که میتوان دو مورد پرکاربرد ورق های ضد سایش و ورق های ضد زنگ را از میان انان نام برد.

ورق روغنی ST12 ورق معمولی

پرکاربردترین ورق روغنی است و برای انواع سازه ساختمانی یا صنعتی استفاده می‌شود. میتوان این نوع ورق‌ را که به ورق های کششی معروف هستند، تا ۴۵ درجه خم کرد. از مزیت‌های این نوع ورق روغنی، می‌توان به تاریخ انقضای بالای آن که تا ۱۸ ماه است، اشاره کرد.

ورق روغنی ST13 ورق نیمه کشش

این نوع از ورق در سازه های صنعتی و غیرصنعتی با پرسکاری در عمق کم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول که به آن ورق نیمه کششی یا نیمه کشسانی هم می‌گویند، تا ۹۰ درجه می‌تواند خم شود وتاریخ انقضای آن حداکثر ۸ ماه است. این ورق قابلیت جوشکاری خوبی دارد.

ورق روغنی ST14 ورق فوق کشش

این ورق به دلیل داشتن ساختاری انعطاف پذیرتر نسبت به ورق های روغنی دیگر، در صنایعی مثل خودروسازی که پرسکاری عمیق درآن‌ها صورت می‌گیرد، کاربرد دارد. این محصول می‌تواند به طور کامل تا شود و تاریخ انقضای آن ۸ ماه است.

ضخامت ورق روغنی

دستگاه های نورد سرد معمولا ضخامت سنج‌هایی در بخش خروجی محصول دارند. غلتک‌های این دستگاه‌ها طوری طراحی شده که می‌توان حرکت ورق را در آن‌ها معکوس کرد. به این ترتیب که اگر ضخامت فولاد به حد مورد نظر نرسیده بود، فولاد دوباره حرکت معکوس انجام دهد و با نزدیک‌تر شدن غلتک‌ها، ورق به ضخامت لازم برسد.

این روند آن‌قدر تکرار می‌شود که ضخامت مورد نظر به دست آید. بعضی دستگاه‌ها نیز به این صورت هستند که می‌بایست دوباره ورق از ابتدا وارد دستگاه شود و با نزدیک شدن غلتک ها، دوباره فرآیند نازک کردن ورق انجام گیرد معمولا هر بار عبور از میان غلتک‌ها، ضخامت را بین ۵۰ تا ۹۰ درصد کاهش می‌دهد. ضخامت ورق روغنی می‌تواند بین ۰.۱۲ تا ۳ میلیمتر باشد. البته اندازه های استاندارد آن ۰.۳۵ تا ۳ میلیمتر است.


ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت محفوظ است | طراحی شده توسط دارکوب