ورق استنلس استیل:
یکی از مقاطع این فلز است که در ابعاد مختلف برای مصارف گوناگون عرضه میشود. استنلس استیل 304 و 304L یک فولاد پرکاربرد در صنایع مختلف است و این فولاد در گذشته به دلیل وجود 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل با نام فولاد 18/8 معروف بود. ورق استیل 304 در دسته فولاد آستنیتی قرار دارد و دارای قابلیت کشیدگی عمیق بدون گسیختگی است، این امر باعث شده تا در ساخت لوازم آشپزخانه مانند سینک، قابلمه و … از آن استفاده شود.
ورق استیل 304 به ورق استیل 316 بسیار شبیه بوده و تفاوت اندکی با یکدیگر دارند که اصلیترین تفاوت میان آنها قیمت است. از ویژگی های ورق 304 میتوان به قابلیت جوشکاری بسیار خوب و فرم دهی بالا اشاره نمود که به راحتی در صنعت، معماری و حمل و نقل از آن استفاده میشود.
لازم به ذکر است در هنگام خرید ورقهای استیل به دلیل تنوع زیاد آن باید به نکاتی مانند مقاومت به خوردگی، خواص مکانیکی – حرارتی و موجودیت در بازار توجه نمود. همچنین ضخامت ورق استیل بر روی قیمت آن تاثیر میگذارد که از 0.3 تا 50 میلیمتر متغیر میباشد
از کاربردهای ورق استنلس استیل اینکه برای ساختمان سازی، ظروف آشپزخانه، وسایل جراحی و پزشکی، برای کارخانه های بزرگ صنعتی همچون ماشین سازی و پالایشگاه و پتروشیمی می توان اشاره کرد. همچنین این محصول در صنعت کاغذسازی، تصفیه آب و فرآورده های غذایی نیز نقش بسزایی دارد.
ورق استیل نازک
در بین فرم های متداولی که استنلس استیل ها دارند ورق استیل نازک که به نازک بار نیز معروف هستند از محبوبیت زیادی بر خوردار است. این ورق ها معمولا برای روکش بر روی سایر فلزات مورد استفاده قرار میگیرند. معروف ترین و پر کاربردترین این ورق ها ورق استیل 304 یا ورق استیل نگیر است.
اَشکال ورق استیل
رول (کویل) استیل در انواع مختلفی از لحاظ ضخامت، ابعاد و گرید قابل تولید می باشند ک میتواند به ابعاد استاندارد ا غیر استاندارد به درخواست مشتری برش بخورد. ورق استیل دارای خاصیت شکلپذیری هستند. به این معنی که برش داده میشوند، خم میشوند و میتوان آنها را به اشکال مختلف تغییر شکل داد. ورق ( شیت یا برگ) استیل به صورت یک صفحه نسبتاً مسطح و تخت شکل گرفته است و در ابعاد استاندارد و فابریک کوتاه و بلند وجود دارد. ورقهای استیل به صورت قطعات یا شیتهای مربعی و مستطیلی تولید میشوند. هنگامی که فلزها را به صورت قطعات مسلح درمیآورند آنها را با نام پلیت نیز میشناسند. اگر ورقهای استیل نازک باشند، فویل یا برگ نامیده میشوند. به ورقها یا قطعات ضخیمتر پلیت گفته میشود.
ابعاد استاندارد ورق استیل
ورق های استیل در ضخامت و ابعاد استاندارد متفاوتی در بازار موجود می باشند که هر کدام را می توان برای نیازی خاص به کار برد. ابعاد استاندارد ورق استیل شامل: 1000 در 2000، 1250 در 2500، 1500 در 3000، 1500 در 6000 و همچنین 2000 در 6000 میلیمتر می شوند، و رول این ورق ها نیز موجود می باشد که عرض های ذکر شده را داشته و می توان به طول های مختلف به کمک دستگاه برش، بریده شوند
مهمترین عامل در ضخامت و ابعاد ورق های فلزی از جمله ورق های استیل، نوع کاربرد و نیاز آنها می باشد که به همین منظور در ابتدا نوع کاربرد ورق را باید مشخص کرد.
ابعاد کوتاه اصطلاحا به ورق 1*2 ورق کوتاه می گویند که اگر به صورت رول باشد عرض 1 متر (1000 میلی متر) می باشد.
ابعاد بلند اصطلاحا به ورق 25/1*50/2 و 22/1*44/2 و 22/1*50/2 و 5/1*3 و 5/1*6 می گویند که اگر به صورت رول باشد عرض آن 22/1 ، 25/1 ، 5/1 می باشد.
روش محاسبه وزن ورق استیل
چگالی استاندارد ورق استیل نیز مانند سایر آهن آلات برابر 7.86 می باشد. در نهایت نیز وزن ورق استیل بدست آمده را بر 1000 تقسیم می نماییم تا بر حسب کیلوگرم بدست آید.
وزن ورق استیل طول * عرض *ضخامت * چگالی ورق استیل
برای اندازه گیری و محاسبه وزن تقریبی فولاد ها، حجم هر مقطع در جرم حجمی (وزن مخصوص) آن ضرب می شوند.
جدول اشتال یا اشتایل که معمولا با عنوان جدول وزن مقاطع فولادی در ایران شناخته میشود، اطلاعاتی جامع و کامل از مشخصات مقاطع فولادی در اختیار خواننده قرار میدهد. برای طراحی و ساخت هر نوع سازهای که در آن از مقاطع فولادی استفاده میشود، میتوان به جدول اشتال مراجعه کرد. در این جدول مشخصات مقاطع فولادی، اعم از سایز، ضخامت، گشتاور، ممان و وزن آورده شده است. در مرحله اول نوع مقطع خود را تعیین کنید. میلگرد، تیرآهن، هاش، لوله، ورق و انواع پروفیل، هر یک جدول مخصوص به خود را دارند.
انواع ورق استیل را میتوان از چند منظر دسته بندی کرد؟
برای مثال از دیدگاه کاربردی ورق استیل به دو دسته ورق استیل صنعتی و دکوراتیو تقسیم بندی میشود.
بر اساس حالت سطحی ورق استیل در سه گروه طبقهبندی میشود:
1-ورق استیل براق
این نوع ورق استیل در بازار آهن آلات بسیار پر مصرف است و با فرآیند پولیشکاری سطح آن براق و درخشان میشود.این ورق استیل در شرایطی که ظاهر از اهمیت بالایی برخوردار است استفاده میشود و در مقایسه با سایر ورقها قیمت بالاتری دارد.
2-ورق استیل خشدار
شیارهای موجود در سطح ورق استیل خشدار مانع از مشخص شدن آلودگیها و چربیهای ورق میشود. این نوع ورق در تولید ساعت مچی و جواهرات استفاده میشود.
در واقع ورق استیل خش دار ورق استیلی است که سطح آن پرداخت شده است. به همین دلیل قیمت ورق استیل خش دار از دو بخش هزینه تولید ورق استیل و دستمزد پرداخت سطح تشکیل میشود.
3-ورق استیل مات
این ورق در مقایسه با ورق براق از قیمت کمتری برخوردار است و در شرایطی که فقط استحکام و مقاومت به خوردگی اهمیت داشته و ظاهر خیلی مد نظر نیست، کاربرد دارد.
ادامه مطلب